
Dessa kakorna brukar gå åt som smör när jag gör dem, och de är verkligen jättegoda ^__^
Detta receptet räcker till ungefär 30 kakor
Du behöver:
1 1/2 dl hasselnötskärnor
200 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
lite extra hasselnötskärnor till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mal nötkärnorna smått i hushållsassistent eller liknande. Det ska vara väldigt smått men inte som mjöl.
Rör ihop margariner och sockret tills det är poröst (enklast i maskin) och häll sedan i nötkrossen och mjölet. Arbeta ihop degen.
PLatta ut degen till en stor fyrkant (går att kavla om man vill men jag tycker degen mest trillar isär då) och skär upp den i små rutor.
Lägg upp rutorna på en plåt med bakpapper på och garnera med en eller två nötkärnor på varje kaka (tryck ner dem rätt ordentligt annars trillar de av sen).
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (låt inte kakorna bli mörka, de ska mest få lite färg i kanterna).
Låt dem svalna av med en bakduk över så håller de sig lite sega längre och blir inte torra.
Avnjutes med gott kaffe eller ett glas saft!
Nommelinom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar