måndag 9 november 2009

Ugnsrostade rotfrukter

Detta är en personlig favorit som jag brukar äta med dippen som finns omnämn i kronärtskocks inlägget samt att jag brukar blanda soyghurt och fransk senap med lite salt (man kan själv testa sig fram hur starkt man vill ha, personligen kör jag så starkt så man nästan gråter ^__^) och varva mellan de dipparna. Annars kan man köra helt vanlig hoummus eller plain soyghurt.

Detta behöver du:
Dina favorit rotsaker/grönsaker.
Jag använde denna gången:
3-4 blå Kongo potatis
2 vanliga fasta potatisar
1/3 zucchini
2 rödbetor
1 palsternacka
en stor morot
en rödlök
1/2 röd paprika
3-4 körsbärstomater
timjan
salt & peppar
olja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj alla rotfrukter noga (jag lämnar alltid skal på för jag tycker det är godare) och skär upp morot, paprika och palsternacka i strimlor, löken, rödbetorna och potatisarna i klyftor och zucchinin i tjocka skivor. Cocktailtomaterna kan åka in hela (fast jag hade delat dem på bilden).
Sprid ut allt på en plåt och salta och peppra och strö över timjan. Drizzla över olja i en tunn stril över alltihopa.
Sen är det bara in i ugnen i ungefär 25-30 minuter.

För att få en fullgod måltid brukar jag ta en fullkornsmacka med t.ex tartex och groddar på och ta ett glad juice till. (Bönor och kikärtor har jag ju i dipparna).

Snabb och enkel vardagsmat (och faktiskt ganska billigt också!)
Om nom nom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar