måndag 30 november 2009

Fried Potato Peels


Ungsfriterade potatisskal är ett reslutat av en kökskultur där så lite så möjligt ska gå till spillo, och är jättegoda snacks!

Nästa gång du lagar en potatisrätt så spara alla skalen och lägg dem i blöt i saltat vatten (de måste blötläggas direkt så de inte blir missfärgade och börjar smaka surt).
Låt dem ligga i vatten minst 1-2 timmar.


Sätt ugnen på 250 grader.
Häll av vattnet från skalen och låt dem ligga på dubbelvikt hushållspapper en stund så de rinner av ordentligt. Sprid ut dem på en ugsplåt, strö över lite salt och peppar och drizzla över lite olja (inte för mkt, då blir de bara mjuka och sörjiga).
Ställ in i ugnen och låt dem bakas i ca 10-15 minuter. Skaka om plåten lite då och då. När de börjar bli mörka och stela så är de färdiga. Låt dem rinna av och torka på ett galler eller på en kökshandduk.

Färdiga att nommas!

1 kommentar: