tisdag 17 november 2009

Risnudlar med alger och avokado

Detta är en rätt som jag själv uppfann av en ren nyck, som jag tycker är otroligt god!
Lätt och snabb att göra, och billig! Detta receptet är till en person.

Du behöver:
1 Nori ark (som man använder till sushi)
Ett halvt paket risnudlar
1 msk Tångrom (notera att röd har animaliskt färgämne!)
En avocado
salt och peppar
ev. en skvätt soya

Gör såhär:

Ta ett Nori ark och riv det i små bitar och lägg det i blöt i varmt vatten i en liten skål i ca 15-20 min.

Jag brukar klippa till algerna med en sax när de ligger i blöt så de blir små bitar.
Lägg nudlarna i en stor skål och häll över salt och täck med kokande vatten (jag kör med vattenkokare). Lägg över en tallrik eller ett lock och låt stå i 3-4 minuter.

Häll av vattnet från algerna så att det blir en gegga kvar.

Häll bort vattnet från nudlarna i en sil och häll tillbaka nudlarna i den varma skålen.
Blanda ner alg-geggan, tångrommen, salt och peppar i nudlarna.

Hacka avokadon i små bitar och vänd ner den i nudlarna.


Smaka av med en skvätt soya om du vill, och ät med pinnar (om du reder ut sånt).

Nom nom nom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar