
Lätt och snabb att göra, och billig! Detta receptet är till en person.
Du behöver:
1 Nori ark (som man använder till sushi)
Ett halvt paket risnudlar
1 msk Tångrom (notera att röd har animaliskt färgämne!)
En avocado
salt och peppar
ev. en skvätt soya
Gör såhär:
Ta ett Nori ark och riv det i små bitar och lägg det i blöt i varmt vatten i en liten skål i ca 15-20 min.


Jag brukar klippa till algerna med en sax när de ligger i blöt så de blir små bitar.
Lägg nudlarna i en stor skål och häll över salt och täck med kokande vatten (jag kör med vattenkokare). Lägg över en tallrik eller ett lock och låt stå i 3-4 minuter.

Häll av vattnet från algerna så att det blir en gegga kvar.

Häll bort vattnet från nudlarna i en sil och häll tillbaka nudlarna i den varma skålen.
Blanda ner alg-geggan, tångrommen, salt och peppar i nudlarna.

Hacka avokadon i små bitar och vänd ner den i nudlarna.

Smaka av med en skvätt soya om du vill, och ät med pinnar (om du reder ut sånt).
Nom nom nom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar