söndag 27 december 2009

Rotfruktspytt med sötpotatis och korv


Jag är, som bekant, galen i rotfrukter och just pytt är en av mina stora favoriter. I denna vändan hade jag även med seitankorv (Astrid och Apornas Chorizo och en hemmagjord seitankorv med vitlök och grönpeppar). Annars är pytten god precis som den är med bara rotfrukterna. Detta receptet blev två stora portioner och en microlunch, så den är nog tillräcklig för 4 om man inte äter som hästar (vilket vi gör).

Du behöver:
1 sötpotatis
1 morot
2 normalstora fasta potatisar
1 palsternacka
1/4 kålrot (min var en rätt stor)
2 rödlökar
1 stor röd paprika
4 stora vitlöksklyftor
2-3 seitan/sojakorvar
timjan och basilika
salt och peppar
olja


Gör såhär:
Sät ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatis, kålrot och rödlök och skär upp i kuber. Låt kålrotsbitarna vara ganska små och rödlöksbitarna ganska stora (utgå från att medelstora är ungefär en kvadratcentimeter).
Skölj potatis, morot och pasternacka och skär upp dem i kuber (låt skinn/skal vara på).
Rensa ur paprikan och skär den i ganska stora bitar.
Hacka vitlöken grovt.
Skär upp ev korv i ganska små bitar. Jag brukar skiva korven i sentimetertjocka skivor och sedan dela varje rundel i 4 "tårt"bitar.


Häll upp allting på en djup ugnsplåt. Stö över kryddorna och drizzla över oljan. Blanda runt allting väl.

Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter. Rör om ordentligt ungefär var 10:e minut.

Servera med inlagda rödbetor och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar