söndag 3 januari 2010

Pastasås med zucchini och fransk senap

Den här såsen har jag ätit i lite olika former sedan barnsben. Numera har jag alltid zuccini i den för jag tycker det gör sig så himla bra med just pasta. Pastan kan man variera hur man vill, jag brukar ha fullkorns tagliatelle.
Jag hann aldrig ta ett kort på maten när den var klar för vi åt upp alltihopa så himla snabbt (vi var jättehungriga). (= Receptet räcker till två stora portioner.


Du behöver:
Pasta (så mkt som ni vill ha)
2½ dl sojagrädde
5-6 dl sojamjölk
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 zuccini
1 dl vetemjöl
timjan
rosmarin
½ kub grönsaksbuljong
salt och peppar




Gör såhär:

Skär upp zuccinin i tjocka stavar (ungefär 1 cm tjocka), och hacka löken och vitlöken fint.

Fräs lök + vitlök snabbt i lite olja i en djup stekpanna eller traktörpanna. Häll sedan i zuccinin och låt den fräsa med tills den fått fin färg.

Sänk till låg värme och strö över mjölet och blanda om snabbt. Hälla sedan på sojamjölken och sojagrädden och smula i buljongkuben. Rör om och låt det puttra upp i ca 5 minuter.
Klicka i senapen och smaka av med salt, peppar, timjan och rosmarin.
Låt det puttra tills squashen är mjuk och såsen är krämig.


Servera till pastan med lite parmazano och persiljehack på toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar