fredag 8 januari 2010

Avocado-couscous a la Pehpsii


En enkel och snabb rätt att göra som är så otroligt god att man äter sig helt förstörd ^__^
Detta receptet är för 4 personer.


Du behöver:


couscous till 4 personer
4-5 klyftor vitlök, finhackade
100g rökt tofu, i små kuber (typ halvcentimeter)
1 stor avocado skuren i cemtieterstora kuber
1 röd och en gul paprika, skuren i cetimeterstora kvadrater
5 dl naturell soyghurt
örtkryddor (jag brukar köpa såna frysta örter i sorten som heter provencale men det går om man blandar själv med timjan, oregano, rosmarin och basilika)
salt och peppar
en buljongtärning

Gör såhär:

Koka upp vattnet till couscousen med buljongtärningen, häll i couscousen och ställ under lock att svälla. Rör om 2-3 ggr. Ha gärna lite mer vatten än det står på förpacknigen så att den inte blir torr utan är lite fuktig.

Blanda örtkryddorna i soyghurten + salt och peppar efter smak.

Fräs vitlöken + tofu i lite olja i en stor stekpanna med höga kanter, alternativt en wokpanna.
När tofun börjar få fin färg så häll i paprikan oc låt den fräsa med.

När tofun har fin färg och paprikan börjar bli mjuk och fin så sänk värmen på plattan til låg värme och häll över 3 dl av ört-soyghurten och rör om så det blir en sås och låt det puttra ihop snabbt. Stäng av värmen och häll i couscousen och rör om ordentligt.

Tillsätt avocadon och blanda om igen.
Servera med en rejäl klick av örtsoyghurten på toppen!

Kalasgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar