Välkomna till min blogg med veganrecept! Jag riktar främst in mig på enkel och billig vardagsmat, som man kan laga en helt vanlig kväll! Det kommer att komma upp både egna påhitt och personliga favoriter, samt länkar till godsaker jag hittat i andra matbloggar. Om ni provar mina recept så hör gärna av er med feedback efteråt! Nom well!
fredag 8 januari 2010
Avocado-couscous a la Pehpsii
En enkel och snabb rätt att göra som är så otroligt god att man äter sig helt förstörd ^__^
Detta receptet är för 4 personer.
Du behöver:
couscous till 4 personer
4-5 klyftor vitlök, finhackade
100g rökt tofu, i små kuber (typ halvcentimeter)
1 stor avocado skuren i cemtieterstora kuber
1 röd och en gul paprika, skuren i cetimeterstora kvadrater
5 dl naturell soyghurt
örtkryddor (jag brukar köpa såna frysta örter i sorten som heter provencale men det går om man blandar själv med timjan, oregano, rosmarin och basilika)
salt och peppar
en buljongtärning
Gör såhär:
Koka upp vattnet till couscousen med buljongtärningen, häll i couscousen och ställ under lock att svälla. Rör om 2-3 ggr. Ha gärna lite mer vatten än det står på förpacknigen så att den inte blir torr utan är lite fuktig.
Blanda örtkryddorna i soyghurten + salt och peppar efter smak.
Fräs vitlöken + tofu i lite olja i en stor stekpanna med höga kanter, alternativt en wokpanna.
När tofun börjar få fin färg så häll i paprikan oc låt den fräsa med.
När tofun har fin färg och paprikan börjar bli mjuk och fin så sänk värmen på plattan til låg värme och häll över 3 dl av ört-soyghurten och rör om så det blir en sås och låt det puttra ihop snabbt. Stäng av värmen och häll i couscousen och rör om ordentligt.
Tillsätt avocadon och blanda om igen.
Servera med en rejäl klick av örtsoyghurten på toppen!
Kalasgott!
Etiketter:
Ris och Gryn
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar