fredag 22 januari 2010

Tofu"räkor"


Detta är mitt egna lilla recept på tofu"räkor" som funkar bra att ha på skagenmackor, i röror eller liknande. OBS! Räkorna måste göras 2-3 dagar innan du har tänkt att använda dem!


Du behöver:

Naturell tofu
en bit av ett nori ark
salt (gärna flingsalt)
en rödbeta alt rödbetsjuice från inlagda rödbetor
olja
en liten burk som tåler att vara i frysen

Gör såhär:
Skär tofun i så stora bitar som du vill ha dina räkor, men inte försmå, då faller de gärna bara isär.
Lägg bitarna i burken och strö över rejält med salt (för 200 g tofu hade jag en dryg matsked saltflingor).
Strimla nori arket och strö över bitarna.
Häll över tillräckligt med olja så att det nästan täcker all tofu. Häll på ca en matsked rödbetsjuice alt hacka rödbetan i rätt så små bitar ochh lägg ner med tofun.
dryga ut med vatten tills all tofun är täckt ordentligt. Sätt på locket och skaka runt ordentligt så att allt blandar sig.
Sätt in i kylen i ett par timmar (ju längre ju bättre).

Dagen innan du ska använda räkorna, så sätt in burken i frysen. Detta ändrar texturen på tofun. Ta ut den på morgonen samma dag du tänkt använda den och sätt den i kylen att tina.

Skölj gärna av oljan innan du använder "räkorna" annars har de en tendens att vara lite slemmiga.

Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar