lördag 6 februari 2010

Hemmagjord Salsa á la Pehpsii


Igår var det tacokväll härhemma och då var det ju självklart att fixa lite underbar salsa!
Detta är den varianten jag brukar göra, och den är lätt att variera hur het man vill ha den! Den bör göras ett par timmar innan den ska ätas och detta räcker till ungefär 4 personer.

Du behöver:
en halv gul paprika
en halv röd paprika
6-7 coctail tomater (ev en stor vanlig tomat)
4-5 salladslökar
3 vitlöksklyftor
1 dl färdiga kidneybönor
2 msk passerad tomat
sambal oelek eller färskhackad chili/habanero
olivolja
oregano
salt och peppar
tupperware burk


Gör såhär:

Hacka paprikan i ganska små bitar och lägg i burken.

Skär upp tomaterna i små bitar. Försök att få med så mkt saft och frön om möjligt med i burken.

Skölj och ansa salladslöken och skär dem på längden 2 ggr och hacka sedan smått (använd både den vita och gröna delen) och lägg i med paprikan.


Grovhacka kidneybönorna och vitlöken och häll i.

Häll på lite olivolja (ungefär en matsked), passerad tomat och sambal oelek (eller hackade chilifrukter) efter smak.

Blanda ihop alting ordentligt och dutta i mer olja om du vill ha den mer rinnig och salta och peppra och smaka av med oregano. Glöm inte att den kommer att bli starkare och smaka mer när den fått stå och dra, så överkrydda inte i början!
Sätt på ett lock och låt stå i kyl i ett par timmar och dra sig. Rör gärna om lite då och då om du har vägen förbi kylen. Smaka av med lite och krydda ev lite mer innan servering.

Salsan är kanon att ha i tacos, pitabröd eller att bara äta med nachos.


Nomnom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar