fredag 10 december 2010

Pehpsii's Fusk-fisk-burgare!



Ibland kan man bli sugen på något annat än den vanliga burgaren och detta är ett excellent alternativ till att bidra till utfiskningen av världshaven!


Du behöver:
Ett paket rökt tofu
ströbröd
soja/havregrädde
vetemjöl
lökpulver
salt/peppar

Gör såhär:
Skiva tofun lagom tjockt (ca 1 cm).

Blanda salt, peppar och lökpulver i grädden och doppa tofun i den.
Blanda ströbröd (2 delar) och vetemjöl (1 del) och vänd de grädd-doppade tofubitarna i detta ett par gånger så att alla sidor är täckta.
Lägg i frysen i minst 2 timmar. När tofu fryses så får den en helt annan konsitens och blir mer fibrig (lite som fisk).

Fritera filéerna i fritös på 190 grader i 10 minuter eller i en djup kastrull med olja på högsta värme i 10-15 min och de fått lite färg.
Passa även på att fritera lite pommes att äta till!

Serveras i hamburgerbröd med en skiva sojacheddar, lök, sallad och gurkmajonäs (som man gör enkelt genom att blanda sojamajjo och bostongurka på tub).
Ritkigt tokigt dundergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar